Välj rätt flyttkartonger

När du förbereder dig inför den stundande flytten, är en sak du behöver ta hänsyn till vilka flyttkartonger du behöver. Detta gäller förstås inte om du överlåter packningen till din flyttfirma, men om du väljer att ta hand om packningen på egen hand behöver du köpa in rätt antal flyttkartonger av olika storlekar.

Om du är osäker på vilken typ av flyttkartonger du behöver, kan du höra med din flyttfirma om de har några tips. Flyttfirman kan även förse dig med kartonger mot en kostnad, även om du väljer att själv packa ner dina föremål.

Liten flyttkartong

En liten flyttkartong, även kallad bokkartong, är en mångsidig kartong som kan användas för att förvara tunga föremål av mindre storlek. Det är svårt att lasta för tungt i dessa, vilket är positivt när man flyttar. De är perfekta för att lagra böcker, CD-skivor, fotoalbum, videospel, tidningar, verktyg och liknande. Du bör ha åtminstone 10 sådana här kartonger på din inköpslista inför flytten.

Medelstor flyttkartong

Se till att du även införskaffar ett antal medelstora flyttkartonger, åtminstone 2-3 st per rum. Dessa flyttkartonger lämpar sig väl för sängkläder, handdukar, kläder, mindre köksmaskiner, leksaker och många andra slags föremål. Med en medelstor flyttkartong kan du undvika att få en kartong som är för tung för att lyfta och du vill inte heller riskera att dess botten går sönder och föremålen inuti ramlar ur.

Garderobskartong

Garderobskartonger med hängare är framtagna för att frakta skjortor och andra föremål som hör hemma i garderoben. Använd gärna kartongens nederdel för att förvara skor, bälten, slipsar och handväskor. Denna typ av kartong är ganska ovanlig och kan vara svår att hitta, men din flyttfirma kanske har några på lager?