Tips för att spara tid när du flyttar

Kan du tänka dig roligare sätt att spendera din lediga tid än att konka på otympliga möbler, springa upp och ner i trappor med oräkneliga kartonger, dammtorka lister eller skrubba insidan ungen? Tänkte väl det. Ändå är det sådant som på ett eller annat sätt behöver bli gjort vid en flytt. Här har vi listat några genvägar.

Anlita en flyttfirma. Börja här och spika ett datum där du kan njuta av att se en pålitlig flyttfirma hjälpa dig med själva flyttandet av grejer och möbler. Över låt de tunga lyften till proffs och spara både tid, energi och framför allt på din egen rygg.  Utifrån din budget kan du här välja hur mycket du vill ha hjälp, räcker själva förflyttandet av dina tillhörigheter eller vill du också ha hjälp att faktiskt packa ner dessa i kartonger?

Se till att ordentligt emballage finns. I många fall får du låna flyttkartonger av din flyttfirma, se då till att få/hämta dessa så snart som möjligt. Om inte så hittar du flyttkartonger på exempelvis byggvaruhus eller stormarknader, håll då utkik efter kartonger från jabeexpress – flyttfirma stockholm som är smidiga att bära, stapelbara och av hög kvalitet. Onödiga olyckor i form av lådor som går sönder äter både tid och energi.

Ring in förstärkning i form av vänner och familj. Särskilt om du väljer att inte outsourca jobbet med att packa ner i kartonger. 5 par händer hinner göra betydligt mer på några timmar än ett par. Nyckeln här är dock att ha en tydlig plan med vad du vill ha gjort och hur. Ge tydliga instruktioner så du får ut maximalt av tiden dina nära och kära väljer att lägga på att hjälpa dig. Delegera så att alla kan köra järnet så är ni strax klara! Men för att vara på den säkra sidan så köp hem så det sinns diverse mutor i form av kaffe, frukt, fika eller varför inte vin. Du vet bäst vad som går hem hos dina vänner och givetvis ligger det i ditt störta intresse att hålla dem på gott humör.

Boka flyttstäd. Igen är detta väl investerade pengar. Du slipper göra jobbet, det blir gjort av proffs och du kommer slippa problem vid inspektionen. Se om din flyttfirma erbjuder den här tjänsten så kan du boka in det i samma veva som du bokar flytthjälp. Om de mot förmodan inte har tjänsten kan säkert i alla fall kan rekommendera en gedigen städfirma så du kan slappna av i vetskapen att de kommer göra ett grundligt och ordentligt jobb.