Sålla agnarna från vetet – välj den bästa flyttfirman

Det finns en hel uppsjö med flyttfirmor i de flesta svenska medelstora och större städer. Det kan därför vara svårt att ta reda på vilken av dessa man ska välja när det har blivit dags att flytta. Varje enskild privatperson som är i flyttagen behöver göra egna efterforskningar med hjälp av olika källor för att kunna sålla agnarna från vetet. Här berättar vi om några sätt på vilka du kan välja ut en bra flyttfirma bland de som finns att tillgå på marknaden.

Omdömen och betyg

Det finns flera bra sajter där konsumenter har möjlighet att betygsätta flyttfirmor. Med hjälp av dessa kan du få en bra bild över huruvida allmänheten är nöjd eller missnöjd med de olika aktörernas tjänster. Google och Yelp är två webbplatser som är väldigt användbara för att kolla upp företag. Omdömen och betyg är förvisso inte allt, men med hjälp av Yelp och Google kan du underlätta ditt val av flyttfirma.

Var dock skeptisk när du granskar betyg och omdömen på sajter av det här slaget. Det är nämligen inte helt ovanligt att vissa aktörer betalar för att få positiv feedback eller betalar missnöjda kunder för att inte betygsätta dem. Ett företag som har full pott kan alltså, men behöver inte, ha fluffat upp sitt betyg.

Ytterligare tjänster

Varje flytt kräver sina specifika tjänster. En flyttfirma som kan förse dig med alla tjänster du behöver kan lindra din stress under den stressande flyttprocessen. Tjänster såsom packning, förvaring och liknande kan vara valbara beroende på vilken flyttfirma du väljer. Detta är dock inte det bästa alternativet för alla kunder, eftersom extra tjänster medför en högre kostnad.

Prisförslag

I slutändan handlar det mesta om pengar, eller åtminstone vilken valuta du får för dina pengar. De flesta konsumenter sätter priset först, men det kan vara en god idé att jämföra vad du faktiskt får för priset – vilka tjänster ingår? Detta är ett viktigt led i beslutsprocessen som enkelt glöms bort, men som är viktigt att ta hänsyn till innan du fattar beslutet vilken flyttfirma du ska använda dig av.

 

Det är enkelt att samla in prisförslag från olika flyttfirmor – du behöver egentligen bara kopiera och klistra in din inventarielista och mejla denna till säljare på de olika företagen. Tänk på att inte alla prisförslag inkluderar alla kostnader som flytten medför. Det kan till exempel röra sig om bränslekostnader, packning, restid och liknande som exkluderas.